ИНТРО С ИКОНКАМИ


COSMOENERGETICA ȘI SPIRITUALITATEA

Cosmoenergetica in Romania

Dacă deschidem DEX al limbii române vedem că termenul spiritual este tălmăcit în felul următor: SPIRITUÁL1, -Ă, spirituali, -e, adj. 1. Care aparține spiritului (I 1), privitor la spirit; ideal, imaterial; sufletesc; intelectual; p. ext. cultural. 2. Inteligent, deștept, ager; dotat cu umor. Care oglindește, exprimă, denotă inteligență, istețime, umor. 3. Care aparține religiei sau bisericii; bisericesc, religios; duhovnicesc.

Majoritatea oamenilor, consideră că, spiritualitatea este legată în primul rând cu religia, respectarea canoanelor bisericeşti, participarea la liturgii, ţinerea posturilor, cântarea mantrelor, citirea cărţilor religioase şi rugăciunilor, baterea mătăniilor, vizitarea locurilor geografice sfinte (pelerinajul), atingerea de sfintele moaşte, purtarea cruciuliţei la piept, închinarea la icoane, evitarea consumului de carne etc.

Eu privesc această întrebare diferit. Pentru mine spiritualitatea înseamnă cultura atârnării oamenilor, în raport unul faţă de altul, şi faţă de anturajul său (ecologia, natura, plantele, animalele etc.) prin prizma respectării în aceste raporturi a normelor etice şi morale. Pentru mine spiritualitatea înseamnă să dai o mână de ajutor unui bătrân, să curăţi o poiană din pădure plină de mizeria lăsată de semenii noştri, să-i dai unui boschetar o haină sau o bucată de pâine, să hrăneşti o pisică flămândă din curtea blocului, să faci ceva util pentru cei din jur, să nu răspunzi la rău cu rău, să-ţi controlezi emoţiile negative etc. Adică spiritualitatea, în primul rând pentru mine se asociază cu calitatea de a fi om, cu omenia şi cumsecădenia.

Pentru mine o persoană împlinită în plan personal şi social, care preţuieşte şi trăieşte fiecare zi cu plăcere şi din plin (cu măsură), care este permanent în mişcare, creativă, sănătoasă, care duce un mod de viaţă echilibrat, conform legilor şi ritmurilor cosmice, prin unghiul de vedere al spiritualităţii este mult mai avansată, decât viaţa unor călugări (nu mă refer la toţi călugării), care s-au izolat de lume, de plăcerile lumeşti, care îşi suprimă anumite instincte şi suferă din cauza aceasta, devenind cu timpul homosexuali sau pedofili.

Cosmoenergetica are în arsenalul său express-tehnologii create special pentru omul de rând, ea poate fi practicată de oricine, nu trebuie să dispui de aptitudini speciale cum ar fi telechinezul, clarviziunea sau citirea gândurilor, trebuie doar să simţi că te atrage, că este o alegere a inimii tale. Şi dacă ne referim la spiritualitate... da, o persoană cumsecade, cu calităţi de omenie dezvoltate va însuşi materialul mai uşor şi mai eficient, va simţi frecvenţele mai bine, va înainta mai repede pe această cale. Învăţătorul meu, Vladimir Petrov, părintele cosmoenergeticii, spunea că, „Cosmoenergetul, elementar, trebuie să fie un om cumsecade”, în sensul că nu trebuie să fii neapărat sfânt, toţi greşim în viaţă, toţi suntem oameni, deci fondatorul cosmoenergeticii punea „în capul mesei” - OMENIA!

Cosmoenergetica este un sistem de cunoştinţe, o ştiinţă care studiază lumea energiilor (în cosmoenergetică denumite frecvenţe), influenţa lor asupra lumii materiale prin anumite metode şi tehnici, modalităţi de utilizare a acestor energii, practic în orice domeniu social. Ce este frecvenţa cosmoenergetică? Este un câmp electro-magnetic de origine terestră sau cosmică, selectat şi special adaptat pentru rezolvarea anumitor probleme de viaţă în plan energetic (sănătate, de ordin social, ecologie, agricultură etc.), deoarece este ştiinţific stabilit că în dimensiunea noastră, lumea materială şi lumea energetică (energia şi informaţia) sunt interdependente, nu pot exista una fără de alta (fiecare obiect material are un câmp energetic). Deci frecvenţele cosmoenergetice reprezintă nişte mijloace sau instrumente cu ajutorul cărora în plan energetic obţinem anumite rezultate, cu urmări şi consecinţe „palpabile” în plan material.

Cosmoenergetica şi frecvenţele nu poartă o anumită „încărcătură” spirituală directă. Sunt doar factori care condiţionează avansarea persoanei în plan spiritual. Faptul că ai devenit master, magistru sau progresor în cosmoenergetică nu-ţi oferă dreptul de a te considera mai superior şi mai dezvoltat spiritual în comparaţie cu alţi oameni. O bătrânică care cerşeşte la marginea bisericii poate să dispună de calităţi omeneşti mult mai dezvoltate decât un progresor internaţional în cosmoenergetică. Apa, săpunul, sau şamponul le folosim pentru a ne curăţi corpul fizic de impurităţi, tot aşa cu ajutorul frecvenţelor cosmoenergetice ne armonizăm şi purificăm corpul energetic. Faptul că avem grijă de noi, că suntem curaţi, nu înseamnă că ne dezvoltăm spiritual. Incontestabil, curăţenia trupului, armonia minţii şi sufletului ar trebui să fie menţinute permanent de un om care tinde spre spiritualitate, acestea sunt doar nişte condiţii pentru a evolua în plan spiritual.

În plan material, în lumea noastră materială, ca să obţinem un rezultat anumit, noi operăm cu anumite mijloace materiale, de ex. pentru a lua apă din fântână noi utilizăm căldarea, pentru a tăia legumele utilizăm cuţitul, pentru a ne deplasa la serviciu utilizăm maşina. Doar nu putem afirma că frigiderul, lingura, maşina, căldarea sunt legate de domeniul spiritualităţii?! Tot aşa abordăm şi frecvenţele cosmoenergetice – ca pe instrumente. În plan energetic noi operăm, respectiv, cu instrumentele energetice şi anume, frecvenţele cosmoenergetice de ex. pentru a revitaliza un sistem al organizmului, pentru a curăţi meridianele şi chakrele energetice, pentru a înlătura deformări energetice, pentru rezolvarea anumitor probleme de caracter psiho-emoţional, social şi personal etc.

Eu mă “crucesc”, să mă iertaţi de expresie, când aud la cursurile mele din România, ceea ce li s-a spus oamenilor la alte cursuri, că chipurile frecvenţele sunt de origine divină şi supranaturală, că există anumiți curatori care supraveghează frecvențele, că la inițierea în frecvența Firast majoritatea cursanților se teleportează în Egiptul Antic, că pendulul la diagnostic este mişcat de îngeri, inovaţii născocite legate de protecţie, atunci când se schimonosesc tehnicile cosmoenergetice clasice şi se “pune” protecţie (piramida) pe tot ce stă şi se mişcă, când se inițiază în scoică și piramidă, că geneza frecvenţelor provine din laboratoarele secrete ale serviciilor speciale KGB, sau sperieturi de genul - „... câte frecvenţe are soţia în tot atâtea trebuie să fie iniţiat în mod obligatoriu şi soţul, altfel nu veţi avea fericire în familie” (marketing curat) etc. Volens nolens, ajungi la concluzia că, acel cadru didactic care răspândeşte informaţia sus-menţionată nu dispune de o pregătire şi calificare suficientă sau intenţionat induce lumea în eroare, deoarece atunci când doreşti să ieşi în evidenţă, să manipulezi, sau nu poţi explica ceva în cosmoenergetică, recurgi la „inovaţii” şi aşa noţiuni, cum sunt magia şi forţele divine.

Prieteni, nu trebuie să creăm iluzii şi să ne complicăm, să întroducem elemente mistice şi magice în Cosmoenergetică, sperieturi, poveşti născocite, inovaţii personale, pentru a atrage atenţia şi de a manipula cu publicul, nu mai vorbesc de marketing - trebuie să rămânem OAMENI! Forţele supranaturale, sfinţii, îngerii, şi alte elemente “senzaţionale” de ordin KGB, servicii secrete, magia banilor – sunt de prisos, nu prostiţi lumea, acestea nu au nimic în comun cu Cosmoenergetica!

Progresor în cosmoenergetică, Veaceslav Gurschi

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău

Contact

veaceslav.gurschi@gmail.com
Tel: +373 690 54 797      
Skype: vyacheslav.gurski          

Links

https://www.facebook.com/
vyacheslav.gurski
http://cosmold.ucoz.ru

Created with ‌

Offline Website Creator