ИНТРО С ИКОНКАМИ

DIVERSITATEA CĂILOR DE CUNOAȘTERE ȘI COSMOENERGETICA MODERNĂ

DIVERSITATEA CĂILOR DE CUNOAȘTERE ȘI COSMOENERGETICA MODERNĂ


06.11.2022

Autor: Vladimir Petrov
Traducere: Slava Gurschi

Dezvoltarea rapidă a civilizației tehnogene, transformările sociale și schimbările mediului natural îl pun adesea pe omul modern în situații care necesită o încordare serioasă a capacităților sale de adaptare. Un locuitor modern al orașului, de exemplu, este expus efectelor dăunătoare ale zgomotului străzii, aerului și apei potabile poluate, unui stil de viață sedentar, stresului mental crescut și unei serii de alte influențe nedorite. Situația nu este mai bună în mediul rural. În ciuda măsurilor luate de societate pentru a proteja mediul înconjurător și a reduce numărul de factori negativi asociați cu tehnologiile moderne și cu impactul social, fiecare persoană se confruntă cu problema cum și prin ce mijloace să se ajute să se adapteze optim la lumea din jurul său și să devină parte integrantă și armonioasă a acesteia. Această sarcină este pur individuală și prin urmare, nu are o soluție generală fără ambiguitate. Fiecare persoană rezolvă singur această problemă pe baza propriei viziuni asupra lumii, a nivelului de dezvoltare intelectuală și a obiectivelor personale. Din aceste motive observăm o gamă atât de largă de interese în societatea modernă, de la aspirațiile religioase tradiționale până la implementarea ritualurilor magice și a tehnicilor de zombificare.

Marea parte a umanității încearcă să rezolve problemele propriei sale existențe adaptative prin adoptarea dogmelor celor două religii mondiale ale Revelației Creștinismului și Islamului. Adepții hinduismului reprezintă 15% din populația lumii. Budismul și toate celelalte religii ale omenirii adună încă 10% de adepți. Aproape 29% din populația lumii neagă în general apartenența la orice religie. Dacă ne întoarcem la creștinism și islam, trebuie să admitem că fiecare dintre aceste religii a avut și continuă să aibă un impact puternic asupra minții adepților săi, orientându-i spre respectarea anumitor standarde etice și morale. Din punct de vedere cosmoenergetic, este evident că concentrarea pe termen lung a conștiinței unui număr mare de oameni pe un corp restrâns de idei și imagini duce la formarea unor structuri energetice complexe la scară planetară, care în plan ezoteric sunt de obicei numite egregore. Oamenii atașați unui astfel de egregor, în anumite condiții, pot primi într-adevăr un anumit sprijin energetic. Pe plan fizic, se manifestă sub formă de însănătoșire, liniște sufletească sau noroc în afaceri. Credincioșii interpretează aceste fenomene în termenii propriei religii, adică un miracol sau o dispoziție divină, fiind absolut inconștienți de natura și caracteristicile acelor procese energetico-informaționale reale care stau la baza acestor fenomene.

Lucruri mult mai triste sunt în numeroasele versiuni sectare ale acestor religii. Și problemele apar aici ca urmare a faptului că versiunile sectare ale religiei, de regulă, reduc semnificativ volumul dogmelor religioase de bază sau distorsionează radical conținutul lor semantic. Trebuie de menționat, că în acest caz, legătura cu egregorul principal poate rămâne neschimbată, și prin urmare, aprovizionarea energetică a ideilor sectare distorsionate rămâne la un nivel ridicat. Dacă, în același timp, liderii unei anumite secte formulează astfel de scopuri și obiective, a căror realizare este posibilă numai prin influența violentă asupra altora, atunci obținem o organizație religioasă de persuasiune extremistă. Astfel de organizații, de regulă, sunt ghidate de o reorganizare completă a lumii în conformitate cu ideile lor sectare despre justiție și ordinea mondială. Orice dezacord cu aceste idei servește drept semnal pentru începerea unor acțiuni agresive, de la acte teroriste până la conflicte militare directe. Sunt sigur că actele teroriste din New York și Washington au rădăcini similare.
În situația actuală, este foarte important să înțelegem că marea majoritate a acțiunilor teroriste au cauze energetice specifice, care sunt destul de susceptibile de a fi detectate și nivelate semnificativ prin metode cosmoenergetice.

Din păcate, o parte semnificativă a contemporanilor noștri încearcă să rezolve problemele propriei lor existențe de succes pe pământ prin magie rituală. Acest regret, pe care îl exprim marii majorități a adepților ei, nu este deloc întâmplător, și nici ca urmare a unei respingeri personale. În temeiul regretului meu se află o înțelegere profundă a principiilor magiei rituale și toată profunzimea posibilelor consecințe ale aplicării sale practice.
În versiunea clasică, magia este orientată spre influențarea conștiinței oamenilor. Iată ce spune Juan Matus, un adept al tradiției toltece, despre asta: „Scopul tuturor tehnicilor magice este de a influența alți oameni. Scopul unui războinic este să realizeze o viziune asupra Realității așa cum este ea. Clarvederea nu afectează în niciun fel alte persoane. Și pentru noi să devenim de fapt magi este o fundătură.” Cu toate acestea, o poziție atât de sinceră nu diminuează puterea ritualurilor magice. Un astfel de efect magic este un lucru foarte real și nu ar trebui să ne facem iluzii în acest sens, negând fără discernământ însuși faptul existenței magiei. În același timp, este necesar să recunoaștem faptul necondiționat, că doar un număr neînsemnat de adepți ai magiei sunt capabili să realizeze și să înțeleagă adevăratul sens al acțiunilor lor. Majoritatea magilor este pur și simplu instruită pentru a efectua cu acuratețe o anumită secvență de operații, un ritual. Efectuarea exactă a ritualului poate duce la rezultatul dorit, dar adeptul însuși rămâne complet inconștient de cele mai complexe relații cauză-efect și interacțiuni energetico-informaționale care duc la un anumit rezultat. Dacă folosim o analogie științifică, atunci magia rituală pentru cea mai mare parte a magilor este o „cutie neagră”. La intrarea în aceasta, se efectuează un ritual, iar la ieșire, dacă reușești, poți obține rezultatul așteptat. Ce se întâmplă în interiorul „cutiei negre”? Ce procese energetice duc de la ritual la rezultat? Care sunt consecințele unor astfel de manipulări? Toate aceste întrebări rămân fără răspuns pentru mag. Admit pe deplin că pe acest pământ în prezent sunt magi care practică și sunt conștienți de cauzele energetico-informaționale ale fenomenului ritualului magic. Dar sunt sigur că astfel de oameni pot fi numărați pe degete. Restul corpului magic persistă „într-o neștiință fericită” despre asta. Singura întrebare este dacă această necunoaștere va duce la fericire?

Trebuie să spun, că activitatea în domeniul tehnicilor magiei rituale, mai devreme sau mai târziu, se va încheia foarte trist pentru marea majoritate a practicanților. Iar ideea aici nu este deloc că „ajutoarele” magului sunt entități care trăiesc la nivelurile inferioare ale Universului. Problema adeptului este că contactul constant și prelungit cu vibrațiile acestor niveluri îl privează relativ rapid de oportunitatea de a se racorda la alte vibrații ale câmpurilor energetice ale Universului. Adeptul magiei devine literalmente „legat” de lumile inferioare. În același timp, sfera percepției sale este redusă drastic. Există schimbări ireversibile în configurația energetică a magului cu toate consecințele care decurg. Amintiți-vă de soarta tristă a „vechilor clarvăzători” descrise în cărțile lui Carlos Castaneda.

Aici este destul de potrivit să-l cităm pe celebrul adept al magiei Voodoo P.A. Gross, care scrie: „Forțele întunericului totuși există, sunt realitate. Sau uneori pot deveni realitate. Voodoo - această vrăjitorie străveche a reușit să ajungă în zilele noastre din adâncurile sumbre și fantomatice ale secolelor doar datorită celor pentru care necunoscutul și ciudatul a devenit clar până în cel mai mic detaliu. Pentru ca ei să le poată aplica în folosul lor și al acelor oameni cărora le-au transmis toate cunoștințele. Câți dintre adepții moderni ai magiei rituale se pot lăuda cu cunoștințe înțelese până la cel mai mic detaliu? Sunt sigur că doar câțiva au dreptul să spună asta.”

În același timp, un cosmoenerget-explorator este destul de capabil să exploreze nivelurile inferioare ale Universului fără consecințe negative pentru el însuși. O înțelegere profundă a ceea ce se întâmplă și controlul absolut asupra situației în sine sunt deja adevărata lui protecție. În plus, nu trebuie să uităm, că întregul proces de formare a cosmoenergetului-explorator în tradiția noastră este însoțit de practici îmbunătățite ale tehnicilor speciale de protecție. Raționalitatea, prudența, înțelegerea și abilitățile de acțiune perfecționate în situații imprevizibile sunt scuturile unui cosmoenerget-explorator în fiecare călătorie. Păstrarea completă a conștiinței în condiții neobișnuite permite cosmoenergetului-explorator să efectueze o analiză amănunțită a propriilor experiențe atunci când revine la o stare normală de conștiință. Acesta este cel mai important factor pozitiv al metodelor de predare cosmoenergetice.

Probabil că nu va fi corect să ignorăm acel grup semnificativ de oameni care încearcă să obțină armonie cu lumea prin sisteme de yoga. Cred că o astfel de cale este destul de demnă de respect. Vreau să reamintesc cititorului că și cosmoenergetica are rădăcini yoghine profunde și străvechi. Cu toate acestea, nu trebuie uitat că yoga s-a format și dezvoltat în est, unde a funcționat o tradiție veche de patru mii de ani și a format toate condițiile spirituale necesare pentru astfel de practici. Potrivit lui C. G. Jung, practica yoga este imposibilă, și într-adevăr ineficientă, fără toată varietatea de idei și viziuni asociate cu aceasta. În același timp, însuși cursul dezvoltării conștiinței occidentale face inițial imposibilă implementarea adecvată a obiectivelor yoga.
Cred că merită să acordăm toată atenția unor astfel de avertismente ale marelui psihanalist și autor de psihologie analitică, care a încercat să cunoască sufletul uman prin prisma filozofiei orientale.

În același timp, din punctul de vedere al cosmoenergeticii moderne, multe tehnici clasice de yoga par a fi destul de arhaice în condițiile civilizației tehnogenice moderne. De asemenea, este important ca metodele foarte durabile de antrenament yoghin să necesite supraveghere constantă de către un adept experimentat de yoga. Nu mulți oameni reușesc să realizeze o astfel de condiție. Metodele cosmoenergetice de inițiere fac posibilă obținerea unor rezultate similare, comparativ, într-un interval de timp scurt, evitând în același timp riscurile unei practici yoghine independente. Tocmai din aceste motive consider că metodele de predare cosmoenergetice sunt mai eficiente și mai sigure în vremurile noastre.

În concluzie, vreau să spun câteva cuvinte despre numeroșii adepți ai diverselor învățături intelectuale. Fiecare dintre ele are avantaje neîndoielnice. Cu toate acestea, toate aceste învățături au un defect comun. Acest dezavantaj este lipsa de practică reală, și ca urmare, lipsa de experiență practică a majorității adepților lor. Personal, am crezut și cred în continuare, că numai acțiunile practice specifice și experiența individuală sunt de valoare reală în procesul de extindere a conștiinței umane. Învățăturile intelectuale pot fi utile pentru anumite tipuri de conștiință umană, dar în niciun caz nu ar trebui să înlocuiască modul practic de a înțelege Realitatea. Acum, în ajunul schimbărilor globale în conștiința oamenilor, tradiția noastră cosmoenergetică oferă oamenilor metode super-eficiente de cunoaștere practică a lor și a lumii din jurul lor. Cu dragoste și speranță, sunt gata să transmit aceste cunoștințe în posesia voastră. 

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău

Contact

veaceslav.gurschi@gmail.com
Tel: +373 690 54 797      
Skype: vyacheslav.gurski          

Links

https://www.facebook.com/
vyacheslav.gurski
http://cosmold.ucoz.ru

Designed with ‌

HTML Website Maker