ИНТРО С ИКОНКАМИ

CHAKRELE - CELE 7 CENTRE ENERGETICE ESENȚIALE ALE OMULUI 

Cosmoenergetica


14.09.2019

Chakra este un cuvânt din limba sanscrită care se traduce - roată sau cerc. Chakrele reprezintă vârtejuri energetice în formă de cerc care asigură un permanent schimb de energii subtile dar și un anumit nivel de conștiință.

Omul are câteva surse principale de energie:

De jos (energia pământului) – pe care o primește prin centrele energetice ale tălpilor picioarelor și 1 chakră. De sus, prin chakra a 7-a și prin restul chakrelor.

Pe planeta noastră, într-adevăr, tot timpul ”curge” un fluid constant, dens și variat de microparticule, atât de origine terestră cât și de origine cosmică (eu îl numesc „curentul cosmic“), care menține viața în Univers, aidoma curentului electric, care „inspiră viață“ în aparatele electrice. Acest fluid corpuscular vine de sus și de jos – fotoni solari, gaze terestre, protoni, neitrino, etc. și pentru un cosmoenerget clarvăzător imaginea se prezintă ca un flux de microparticule, flux de lumină, flux de linii verticale fine etc. și ți se pare că are forma unui flux vertical de fulgi mărunți, parcă ninge. Mulți cosmoenergeți pot vedea acest ”curent cosmic”.

Omul ca și aparatele electrice menționate mai sus, poate fi privit ca un mecanism complicat. Din punct de vedere al anatomiei fizice și energetice, organismul omului are diferite sisteme și organe. Aparatul electric funcționează dacă este conectat la rețeaua de energie electrică. Omul la fel, prin anumite prize (chakre) primește din exterior energia necesară pentru viață. Și dacă aparatele electrice funcționează cu același tip de electricitate, calitatea ”curentului electric cosmic” necesar pentru sistemele și organele umane trebuie să fie variat. La nivel energetic plămânii oscilează într-o anumită tonalitate și pentru funcționarea corectă cer energia proprie lor - energia plămânilor, rinichii cer energia rinichilor, splina – energia splinei etc.

Chakrele la fel vibrează diferit și sunt acele dispozitive care modifică calitatea ”curentului cosmic” pentru alimentarea corectă a organelor și sistemelor pe care le guvernează cu energia necesară. Apoi, energia utilizată este dată în afara organismului. Metabolismul sau schimbul energetic, derulează în continuu, ca și procesul de respirație, cât primim tot același volum de energie prelucrat îl dăm în exterior.

Chakrele sau centrele energetice principale, sunt șapte la număr, sunt dispuse de-a lungul coloanei vertebrale (din creștetul capului până la baza coloanei vertebrale).

Pentru un cosmoenerget chakra nu reprezintă un obiect, este mai mult un „proces”. Iar „procesul” nu poate fi „străbătut”, „deformat”, să „stagneze”, „să fie îngheţat”, sau să „nu lucreze”.

Chakra funcţionează într-un anumit diapazon vibraţional, într-o tonalitate energetică specifică. Dacă diapazonul de unde al chakrei este distorsionat, dereglat, ea oscilează într-o tonalitate mai joasă (mai redusă), de obicei, se spune că chakra este „blocată”, dacă, din contra, chakra oscilează într-un regim ridicat, atunci chakra este „hiperactivă”. Chakra trebuie normalizată sau acordată, aidoma unui instrument muzical dereglat.

În cosmoenergetică cu chakrele se lucrează în regim de contact, prin aplicarea palmei mâinilor, treptat, pe fiecare din ele, de jos în sus. Se mai poate de tratat chakrele non-contact și la distanță cu ajutorul minunatei tehnici Floarea de foc. În nici un caz nu acordăm chakra a şasea (trikuta) şi a şaptea (lotusul) !!! În primul rând ele sunt tare fine, mult mai fine decât primele cinci chakre, şi dacă le-ai traumat cumva, pe urmă va fi foarte greu să le restabileşti, uneori sunt necesari ani de zile de recuperare. Într-al doilea rând, deseori, aceste chakre sunt dezacordate nu din cauza negativului energetic, dar din cauza problemelor de ordin psihic şi mintal ale omului. Sunt cazuri, când din cauza unor stări emoţionale istovitoare şi activităţi mentale intense, au loc acumulări de energii grele în zona capului. În aceste cazuri curăţim câmpul energetic al capului.

În tradiția cosmoenergetică chakrele nu au denumiri sanscrite, cum ar fi Muladhara, Svadhisthana, Manipura etc. Le numim simplu, chakra 1, 2, 3...

Fiecare chakră este responsabilă atât de sănătatea anumitor organe și sisteme ale organismului cât și guvernează anumite aspecte din domeniul mental și emoțional din viața omului, sfera socială, răspund de un anumit nivel de conștiință.

CHAKRA 1 - MULADHARA

Localizare: zona perianală, care este regiunea dintre organul genital și anus.
Functiune: Receptorul fluxului energetic de jos (energia pământească). Supravietuire, legatura cu pamantul (energia vitală terestră), stabilitatea, acceptarea, siguranta, temelie fizica, eliminarea rezidurilor.

Aspectul fiziologic

Glande: Suprarenale.
Parti ale corpului: Sistemul osos, sangvin, imunitar, măduva osoasă, pielea, creșterea părului și unghiilor pe corp, picioarele, suprarenalele, prostata, intestinul gros, rect, dinții.
Disfunctii: Probleme cu greutatea, hemoroizi, constipatie, sciatica, artrita, probleme la picioare și genunchi, lipsa energiei fizice, boli frecvente, tulburari intestinale.

Nivelul de conștiință, latura psihologică și socială

Activitate Excesiva: Oboseala, obezitate, lene, apatie exagerare, tendinata de acumulare, materialism, teama de schimbare, dependenta de securitate de orice tip.
Activitate Deficienta: Teama, lipsa rabdarii, dificultati financiare, dezorganizare.
Activitate Echilibrata: Sanatate, vitalitate, legatura buna cu pamantul, stare materială și financiară bună, simt al increderii, sentiment de siguranta si securitate, stabilitate, prosperitate, abilitate de relaxare.

CHAKRA 2 - SVADHISTHANA

Localizare: Zona vezicii urinare, la trei degete mai jos de ombilic.
Functii: Dorinta, placere, sexualitate, reproducere, emotii.

Aspectul fiziologic

Glande: Ovare, testicule.
Parti ale corpului: Uter, organele genitale, rinichi, vezica urinara, sistemul circulator, prostata, intestinul gros.
Disfunctii: De natura sexuala, obstretico-genicologice, disfunctii ale organelor de reproducere, impotenta, frigiditate, probleme la uter, la rinichi sau la vezica, intepenirea partii de jos a spatelui, sistem urinar, sciatica.

Nivelul de conștiință, latura psihologică și socială

Activitate excesiva: De natura sexuala, dependenta de placeri, violarea drepturilor altora, manipulare prin seductie, atasament obsesiv, dependenta emotionala.
Activitate deficienta: Inadaptare si dizabilitate sociala, frigiditate, teama de sex, lipsa dorintei, pasiunii, excitatie emotionala, negarea placerii, atitudine rigida.
Activitate echilibrata: Miscari gratioase, inteligenta emotionala, ablitatea de a trai placerea, educarea sinelui, adaptarea la schimbari, relatia buna cu natura .

CHAKRA 3 - MANIPURA

Localizare: Zona plexului solar, la trei degete mai sus de ombilic.
Functii: Vointa, putere, insistenta, aprecierea propriei persoane, stima de sine, responsabilitate.

Aspectul fiziologic

Glande: Pancreas, suprarenale.
Parti ale corpului: Sistemul digestiv, stomac, ficat, vezica biliara, rinichi, pancreas, splina, intestinul subtire, muschii, sistemul respirator si diafragmul, sistemul nervos simpatic.
Disfunctii: Ulcer, diabet, hipoglicemie, probleme cu digestia, artrita, probleme ale colonului, anorexie si bulimie, probleme ale stomacului si ficatului.

Nivelul de conștiință, latura psihologică și socială

Activitate excesiva: Agresivitate, dominare, control, invinuirea altora, aroganta, manipulare, dorinta de putere, incapatanare, hiperactivitate, ambitie excesiva si competivitate.
Activitate deficienta: Lipsa de energie, vointa slaba, nu apreciaza propria persoana, lene, teama, pasivitate emotionala si fizica, nu e de incredere, ii invinovateste pe altii, digestie ineficienta.
Activitate echilibrata: Voință puternică, împlinire și realizare socială, aprecierea calităților profesionale de societate, succes în afaceri, vitalitate, sentimente de liniste interioara, acceptarea de sine, respect pentru natura, sentimentul unitatii cu intreaga umanitate, persoana responsabila, spontana, optimista, cu simtul umorului, abila sa faca fata provocarilor de orice tip.

CHAKRA 4 - ANAHATA

Localizare: Inima, plexul cardiac. 
Functie: Iubire. Sinteza energiilor de sus (cosmice) și de jos (terestre).

Aspectul fiziologic

Glanda: Timus. 
Parti ale corpului: Plamani (jumătatea de jos), inima, pericard, brate, palme, sistemul cardiac si respirator, glanda timus, partea superioara a spatelui.
Disfunctii: Astm, presiune arteriala ridicata, boli ale inimii si plamanilor, timus, glandele mamare, membrele superioare, sistemul circulator.

Nivelul de conștiință, latura psihologică și socială

Activitate excesiva: Gelozie, inter-dependenta, relatii deficiente, sacrificiu excesiv, obsesivitate, rautate, ura, judecata.
Activitate deficienta: Atitudine antisociala, izolare, natura rece, timiditate, judecata critica, intoleranta, singuratate, depresie, teama de intimitate si relatii personale, narcisism, caracter, aspru, uracios.
Activitate echilibrata: Compasiune, dragoste, iubire de sine, empatie, pace si echilibru, iubire neconditionata.

CHAKRA 5 - VISHUDDHA

Localizare: Zona de jos a gătului.
Functie: Comunicare verbala, creativitate, exprimarea de sine.

Aspectul fiziologic

Glande: Tiroide, paratiroide.
Parti ale corpului: laringe, trahee, jumatatea de sus a plămânilor, gat, umeri, brate, palme, ceafa, glandele tiroida si paratioida, corzile si organele vocale, gura, dintii, gingia, maxilarele, urechile.
Disfunctii: Dureri de gat, gat intepenit, raceli, probleme cu tiroida, probleme de auz, amigdalita, ulceratii a cavitatii bucale, gingivita, laringita, infectii ganglionare, dureri de ceafa si umeri, infectii ale urechilor.

Nivelul de conștiință, latura psihologică și socială

Activitate excesiva: Comunicare verbala excesiva, incapacitatea de a asculta, intreruperea discutiilor, extinderea exagerata a discutiilor, balbaire.
Activitate deficienta: Teama de a vorbi, voce cu tonalitate foarte joasa, dificultate de a exprima sentimentele prin cuvinte, nu are simtul ritmului si tonalitatii sunetului.
Activitate echilibrata: Bun ascultator, interlocutor, voce rezonanta, bun simt al ritmului si tempoului, comunicare clara, traieste creativ, se exprima cu usurinta.

CHAKRA 6 - AJNA

Localizare: Zona de centru, între sprâncene.
Functie: Centrul fortei psihice. Vedere, intuitie, capacitatea de a vedea clar propria viata, utilizarea energiei mentale a intelectului.

Aspectul fiziologic

Glanda:
Pituitara si Pineala.
Parti ale corpului: Creier, ochi, urechi, sistem nervos, nas, sinusuri, fata, glanda pituitara si pineala.
Disfunctii: Orbire, dureri de cap, cosmaruri, ochi obositi, vedere in ceata, probleme ale ochilor, urechilor, nasului, sinusurilor, comotii cerebrale, probleme neurologice, probleme ale coloanei vertebrale, incapacitatea de a invata.

Nivelul de conștiință, latura psihologică și socială

Activitate in exces: Halucinatii, cosmaruri, obsesii, amagiri, concentrare dificila, dureri de cap. 
Activitate deficienta: Memorie si vedere slaba, insensibilitate, lipsa imaginatiei, vizualizare dificila, dificultatea de a vedea in viitor, incapacitatea de a-si aminti visele, negare, refuz. 
Activitate echilibrata: Intuitie, perceptie parapsihica, imaginatie, memorie excelenta, vizualizare dezvoltata, capacitatea de a gandi in simboluri.

CHAKRA 7 - SAHASRARA (LOTOSUL)

Localizare: Creștetul capului.
Functie: Receptor al fluxului energo-informațional de sus (în popor se spune ”legătura cu divinitatea sau cu Dumnezeu”). Prin ”lotosul” chakrei a 7-a se elimină excesul energetic al corpului. 
Functie personala: Intelegere, constientizare, cercetarea spirituala a infinitelor semnificatii, trezirea sufletului, iluminarea spirituala si experimentarea Gratiei Divine, intelepciune, cunoastere.

Aspectul fiziologic

Glanda: Pituitara. 
Parti ale corpului: Cortexul cerebral, sistemul nervos central. 
Disfunctii: Depresie, alienare, confuzie, plictiseala, apatie, incapacitate de invatare, amnezie, oboseala cronica, migrene. 

Nivelul de conștiință, latura psihologică și socială

Activitatea excesiva: Supra-intelectualizarea, dependenta spirituala, confuzia, decorporarea
Activitate deficienta: Cinism spiritual, negarea creatiei, neprimirea aspectului spiritual din viață, axarea doar pe griji și probleme de ordin material (bani, hrană, îmbrăcăminte, educarea și creșterea copiilor, agonisirea etc. ).

Aveți ocazia de a vă îmbunătăți calitatea vieții cu ajutorul cosmoenergeticii, de ce să nu o faceți? 

Cosmoenergetica dispune de metode și instrumente eficiente ce purifică și normalizează chakrele energetice umane. Tratând chakrele, noi nu soluționăm doar problemele de ordin fizic (sănătatea), dar și probleme de ordin mental, emoțional, comportamental și social. De ex. o persoană nu reușește să-și găsească perechea potrivită cu care să întemeieze o familie - în acest caz se cere de lucrat în special cu chakrele 2 și 4, care sunt responsabile de acest domeniu. Sau, persoana câștigă cu greu banii în viață, nu are succese în plan financiar, în afaceri sau în carieră - aici se cere de tratat primele trei chakre.  

Cunoștințele privind tratarea chakrelor cu ajutorul frecvențelor și metodelor cosmoenergetice, precum și multe alte tehnologii utile, le puteți obține la cursul de cosmoenergetică, desfășurat, inclusiv, la București și Brașov.

Vă invităm cu drag!  

Conducătorul Școlii de cosmoenergetică ”Vladimir Petrov”,
Veaceslav Gurschi 


Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău

Contact

veaceslav.gurschi@gmail.com
Tel: +373 690 54 797      
Skype: vyacheslav.gurski          

Links

https://www.facebook.com/
vyacheslav.gurski
http://cosmold.ucoz.ru

Drag and Drop Website Builder