ИНТРО С ИКОНКАМИ

FLUIDITATEA LUMII ȘI STABILITATEA INTERNĂ A UNUI COSMOENERGET-LUPTĂTOR

30.12.2022

Autor: Vladimir Petrov
Traducere: Slava Gurschi

Esența existenței umane constă în impermanență. Nici în lumea oamenilor, nici în Realitate deschisă, nu există și nu poate fi nimic permanent și neschimbător. „Totul curge, totul se schimbă”, spuneau anticii și cu siguranță aveau dreptate. Marile civilizații se dezvoltă și cad. Ideile strălucitoare și diabolice pun stăpânire pe popoare întregi, împingându-le în abisul războaielor fratricide. Scurte perioade de stagnare socială fac loc unei revolte politice și psihedelice. Ideile despre moralitate și frumusețe se schimbă. Paradigma științifică actuală este de asemenea în continuă schimbare. Chiar și cursul de schimb al rublei și al dolarului la bursele mondiale fluctuează în mod constant, și trezindu-ne în fiecare dimineață, intrăm într-o lume nouă, care este semnificativ diferită de cea de ieri. Cu această ocazie hindușii au proclamat adevărul lapidar - „nu poți păși de două ori în același râu”. Într-adevăr, în fiecare clipă următoare acest râu va fi puțin diferit. Au loc schimbări constante atât în viața noastră, cât și în viața prietenilor și dușmanilor noștri, deși noi înșine, de regulă, nu vrem să observăm aceste schimbări, străduindu-ne din greu și zadarnic pentru o existență calmă și stabilă.

Astfel de intenții iluzorii sunt foarte triste, și din păcate, sunt inerente marii majorități a umanității. Propriile noastre atașamente față de lucruri, bani, mediu, atingerea statutului social și cel mai important, imaginea despre noi înșine, ne fac imuni la orice vibrații necunoscute ale Universului. Cu alte cuvinte, propriile noastre obiceiuri și atașamente ne fac niște oameni stângaci, sedentari, nesiguri, al căror scop principal este atingerea unui statut social mai înalt și consolidarea ratingului propriei imagini. În această cursă, oamenii pot trece peste capetele inamicilor, prietenilor și colegilor, în timp ce viața reală trece fără să pătrundă în mintea unui laic militant.

Luptătorii (exploratorii) tradiției cosmoenergetice, ca și luptătorii altor sisteme de Cunoaștere, școli sau confesiuni religioase, trebuie să se gândească constant la impermanența și fluiditatea lumii înconjurătoare și la propria lor existență. Doar astfel de reflecții ne permit să înțelegem natura iluzorie a atașamentelor, fricilor și speranțelor noastre. Și doar astfel de reflecții profunde ne permit să realizăm că trăim aici și acum, și nu ieri sau mâine. La urma urmei, ieri a dispărut deja, iar mâine s-ar putea să nu vină niciodată!

Deci, devine evident că conștientizarea flexibilității lumii și a propriei ființe este o etapă obligatorie în pregătirea unui cosmoenerget-luptător. Această conștientizare este cea care înlătură un număr infinit de blocaje mentale și obiceiuri care limitează percepția extinsă a noilor frecvențe ale Universului. Este foarte greu de realizat o astfel de stare. Acesta, dacă doriți, este un război nemilos cu sinele propriu și de aceea oamenii care urmează calea Cunoașterii sunt numiți luptători. Uneori este mai ușor să renunți la atașamentul față de lucrurile materiale, precum bani, case, mașini etc., decât de la atașamentele naționale. Învingerea atașamentului față de lingușire sau vină, câștig sau pierdere, plăcere sau durere, este mult mai dificilă, pentru că ele sunt în afara lumii fizice și există în personalitatea însăși, în imaginea despre noi înșine, pe care cu siguranță ne place și pe care o susținem și o demonstrăm cu toată puterea celor din împrejur. Manifestarea propriei imagini ale ego-ului trece ca un fir roșu prin viețile majorității oamenilor. Dar, până la urmă, imaginea, oricât de semnificativă ar fi, este doar un mit creat de individ despre sine și impus celorlalți. Merită să-ți petreci viața construind și menținând un mit despre tine? O astfel de întrebare este de obicei pusă în pragul morții, iar un răspuns dezamăgitor la aceasta duce la ideea lipsei de sens a vieții. În realitate, nu viața era lipsită de sens, ci acțiunile unei persoane care a creat și a demonstrat o imagine plăcută despre sine. A fost nevoie de tot timpul alocat lui pe pământ și viața reală a trecut. Din păcate, aceasta este soarta majorității.

Luptătorii tradiției noastre experimentează variabilitatea lumii, percepând din ce în ce mai multe fațete ale Universului. Sarcina de a menține o imagine despre ei înșiși este o risipă de energie, efort intelectual și timp. Scopurile acestor oameni depășesc cu mult limitele achizitivității, faimei și binecuvântărilor pământești tocmai pentru că sunt conștienți de natura viitoare a acestor lucruri, de fluiditatea și variabilitatea lor. Ei nu urmăresc ideile fantomatice, ci se străduiesc să cunoască plinătatea vieții aici și acum.

Ajungând la acest nivel de conștientizare a Realității, luptătorii capătă stabilitatea interioară pe care indienii nord-americani o descriu într-o singură frază - „nu-ți schimba fața”. În același timp, nu mai este important cum se comportă un luptător în cutare sau cutare situație de urgență, din punctul de vedere al unui observator extern. Stabilitatea internă dobândită asigură în orice caz adoptarea singurei decizii corecte. Personal, uneori, pentru propria mea plăcere, îmi pot permite un comportament aparent emoțional, dar vă asigur, că stabilitatea interioară rămâne neschimbată, iar manifestările exterioare nu sunt altceva decât o carapace care redă bucurie, severitate, furie sau emoționalitate. Stabilitatea internă este sursa puterii unui cosmoenerget-luptător, și fără ea, orice persoană, este doar o jucărie mizerabilă în mâinile puternicelor Forțe ale Universului.

De aceea, luptătorii tradiției noastre, evită să-și concentreze atenția asupra trecutului sau viitorului, căutând să-și realizeze propria existență în acest loc special de timp. Acest comportament vă permite să realizați și să simțiți mult mai rapid vibrațiile energetice suplimentare transmise de învățător. Procesul de formare se autoaccelerează. În același timp, stabilitatea internă crește, ceea ce este vital pentru un luptător în călătoriile sale în alte lumi și contactele cu entități energetice necunoscute ale Universului.

Dacă tu, dragă cititor, o să discuți vreodată cu un cosmoenerget-luptător, atunci cu siguranță vei fi atent la faptul că acești oameni sunt mereu prietenoși și zâmbitori. Acesta este rezultatul stabilității interioare dobândite pe care o primește luptătorul în timpul reflecției asupra labilității lumii și ca urmare a racordării la vibrațiile suplimentare ale cosmosului. Nicio furtună lumească sau izbucnire emoțională a altora nu este capabilă să zguduie structurile energetice ale unui luptător. Stabilitatea interioară nu este doar sursa forței unui luptător, ci și protecția lui impenetrabilă. Reacționând în mod adecvat la schimbarea circumstanțelor, luptătorul flexibil este inaccesibil agresiunii din exterior, și știind acest lucru, rămâne întotdeauna un interlocutor binevoitor și un partener sincer.

Desigur, în cuvintele mele nu există nimic supernou, și atât adepții yoga, cât și adepții diferitelor învățături ezoterice au atins o stare de stabilitate internă. Adevărat, puțini au realizat, deoarece tehnicile acestor școli au necesitat mulți ani de cea mai dificilă pregătire și un stil de viață ascetic de la adept. Multe dintre tehnici au fost și sunt departe de a fi sigure pentru sănătatea fizică și psihică a elevului și multe evenimente tragice au avut loc în procesul dezvoltării lor îndelungate. Tradiția noastră este ferită de riscul nerezonabil în formarea cosmoenergetului-luptător, deoarece combinația de acordare a frecvenței cu o conștientizare profundă a flexibilității lumii, protejează automat elevul. Încrederea de neclintit în sine se dezvoltă de zeci și sute de ori mai repede, stimulând pregătirea în siguranță de mai departe.

În concluzie, vreau să reamintesc cititorului că oportunitatea de a ne naște ca ființă umană este un privilegiu foarte rar, și prin urmare, cu toții ar trebui să ne prețuim viața ca pe un Dar neprețuit. Destinul nostru este să folosim acest Dar în scopul propus, urmând calea acumulării de cunoștințe și să nu-l risipim în zadar în căutarea „valorilor” efemere ale lumii și semnificației sociale. Fii demn de marele Dar de a te naște ca ființă umană!

Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău

Contact

veaceslav.gurschi@gmail.com
Tel: +373 690 54 797      
Skype: vyacheslav.gurski          

Links

https://www.facebook.com/
vyacheslav.gurski
http://cosmold.ucoz.ru

No Code Website Builder