ИНТРО С ИКОНКАМИ

TERAPIA COSMOENERGETICĂ  

Cosmoenergetica


24.08.2019

Autor: Veaceslav Gurschi
 

Prima dată când am avut ocazia de a cunoaște Cosmoenergetica ”în acțiune” s-a întâmplat în anul 2000. Frecventam un curs de ședințe terapeutice la un centru de cosmoenergetică din oraș. Era luna iunie, perioada când susțineam sesiunea de vară la facultate, anul IV. Într-o zi, așa a coincis, că am venit direct de la ședință la examen. Eram încărcat cu două borcane de 3 litri cu apă încărcată și colegii se uitau la mine curioși și mirați, de ce am adus atâta apă la examen? Țin minte că mi-au căzut întrebări la care nu am prea învățat, însă datorită stării energetice ridicate de la ședință am reușit să iau un șapte ”chinuit”.

În total am frecventat 10 ședințe. Pe parcursul acelui curs terapeutic de ședințe am avut un spectru larg de stări și emoții. Vedeam diferite culori, simțeam mirosurile și puterea pătrunzătoare a frecvențelor, uneori îmi era cald, uneori simțeam răcoare, îmi ardeau tălpile, îmi curgeau lacrimi, mă clătinam de parcă eram pe o barcă, am avut și momente când îmi era greu, după care, la ultimele ședințe aveam o stare de liniște și armonie sufletească. Retrăirile intense de la ședințe și amprenta plăcută care a rămas în suflet, m-au marcat în așa fel, încât peste câțiva ani am decis să studiez și să practic această minunată știință.

De-a lungul timpului s-au efectuat numeroase experimente de laborator care au dovedit eficiența frecvențelor cosmoenergetice în tratarea bolilor (despre experimente vezi aici). Cosmoenergetica dispune de metode și tehnici unice de însănătoșire și la momentul actual este una din cele mai eficiente practici energetice de tratare a multor boli și disfuncții ale organismului omenesc, inclusiv grave. Anume datorită acestui fapt Cosmoenergetica a devenit cunoscută în societate. Pentru un cursant începător terapia este prima literă în alfabet. Cunoscând metodele și instrumentele de tratare variate dar totodată simple, cursantul învață cum să opereze cu volume mici de energie ca apoi să fie în stare să opereze cu materii mai serioase.

Ce reprezintă ședințele terapeutice în tradiția cosmoenergetică?

Terapia cosmoenergetică nu implică tratamentul organelor în plan separat - ficat sau rinichi, și nu rezolvă o singură problemă, vindecarea are loc la toate nivelurile: vindecarea corpului fizic, a planului social și a stării sufletești (inclusiv probleme de ordin karmic).

Frecvențele cosmoenergetice, ajustate de intenția operatorului la anumite probleme, găsesc zone bolnave sau cu probleme în câmpul energetic al pacientului și încep să lucreze cu ele. În acest caz, unii pacienți pot avea senzații neplăcute de o gamă largă (de la o stare de rău ușoară până la durere). De regulă doare în zona corpului unde persoana are probleme, și aceasta este un semn benefic care indică că procesul de vindecare s-a pornit și pacientul se va însănătoși.
Subliniez încă o data, vindecarea în cosmoenergetică decurge nu separat, lecuind un organ aparte, dar acționează asupra omului în întregime, soluționând problemele de ordin fiziologic, emoțional, mental și social.

De aceea, indiferent cu ce problemă se adresează o persoană, ea scapă treptat de multe boli și probleme de viață, deoarce sănătatea și destinul sunt interconectate. Una dintre greșelile medicinei moderne este aceea că medicii încearcă să trateze organele sau sistemele individuale ale organismului prin împărțirea unei persoane în componente, separând corpul fizic de activitatea mentală și de suflet. Legămintele medicilor antici au fost uitate: „OMUL ESTE UN TOT ÎNTREG” și nu un set de oase, mușchi, organe etc.

Funcțiile chakrelor demonstrează perfect inseparabilitatea sănătății de soartă. Fiecare centru energetic este responsabil nu numai de starea diferitelor organe, ci și de aspecte specifice ale soartei (planul social). De ex. Muladhara chakra, sau chakra 1, în planul fizic, este responsabilă pentru sănătatea omului în general, în special sistemul osos, sangvin, măduva osoasă, pielea, creșterea părului și unghiilor pe corp, membrele inferioare, suprarenalele, rinichii, prostata, intestinul gros. Totodată Muladhara guvernează vigoarea, ereditatea, securitatea, pasiunea, relația cu lumea fizică, durerea sau plăcerea fizică. Dezechilibrul chakrei 1 se manifestă prin frică, incapacitatea de a fi concentrat și liniștit, pierderea interesului față de viață, resentimente, lene, avariţie, incapacitatea de asumare a angajamentelor, depresie, lipsa încrederii în sine, persoana va avea probleme materiale în viață, îi va fi greu să-și găsească o sursă de existență. Dacă această chakră nu funcţionează bine, persoana va fi aeriană, ruptă de realitatea de zi cu zi, putând apărea şi obezitatea, constipaţia sau sciatica.

Prima etapă a terapiei cosmoenergetice presupune efectuarea diagnosticului energetic. Scopul efectuării diagnosticului energetic este de a afla în ce stare este câmpul energetic al pacientului, cât este de plin şi integru (dacă există găuri, deformări), cât este de curat, cum funcţionează chakrele (de la I până la VII), dacă există programe şi conexiuni energetice distructive în zona chakrelor, dacă în aură sunt prezenți paraziți energetici etc. Totodată terapeutul-cosmoenerget verifică cum funcţionează organele: glanda tiroidă, bronhii, plămânii, inima, organele sistemului digestiv, splina, ficatul, rinichii, vezica urinară, organele de reproducere ș.a.

Mai departe, reieșind din problemele persoanei, se stabilește durata cursului terapeutic, adică numărul de ședințe pe care urmează să le frecventeze persoana (de ex. trei, cinci sau zece ședințe). În caz de maladii grave cursul terapeutic din 10 ședințe se repetă după o pauză de 2 - 4 săptămâni.

Terapeutul vindecă persoana cu ajutorul frecvențelor. Fiecare frecvență are un spectru de acțiune asupra organismului omenesc, anumite particularități funcționale. Frecvențele sunt aplicate de cosmoenerget pe pacient în regim de contact, semi-contact, non-contact, și la distanță.

Cosmoenergetul nu lucrează cu corpul fizic al pacientului dar cu cel energetic. Se poate de desfăşurat şedinţe terapeutice cu pacienţi de orice vârstă, cu copii şi femei însărcinate. Cu femeile însărcinate se poate lucra direct cu fătul, dacă există certificarea medicală a problemei fătului. În cazul tratării copiilor, nu este obligatorie prezenţa şi tratarea părinţilor lor (este necesar acordul lor).

În dependență de circumstanțe, se pot desfășura aparte, ședințe, care nu implică tratarea bolilor, și anume, ședințe de curățare și energizare, armonizare, restabilire a echilibrului sufletesc și emoțional etc.

Durata unei ședințe terapeutice obișnuite ține nu mai mult de 20-30 de minute (ședințele de-o singură dată pot dura mai mult). Excepții: tratamentul alcoolismului, dependența de droguri, dependența de nicotină, enurezisul și lucrul pentru normalizarea greutății corpului. În acest caz durata ședinței este de 40 de minute. Se recomandă de a efectua ședințe peste o zi, dar fiecare terapeut stabilește programul individual (poate fi peste o zi, peste 2-3 zile). Dacă cosmoenergetul-terapeut consideră inoportun de a face ședințe zilnice cu un anumit pacient, el procedează conform convingerii sale lăuntrice, poate însuși pacientul are nevoie de ceva timp pentru a "digera" noile energii. În tratamentul anumitor boli, evident, este nevoie de a utiliza metode intensive de lecuire. Cu toate acestea, trebuie să menționăm, că pentru un grav bolnav, este dificil să suporte zilnic impactul mare de energie primit la o ședință de contact, corpul său energetic nu este obișnuit cu acest lucru. Primele ședințe non-contact, îi permit mult mai ușor să suporte energiile, iar efectele unei astfel de ședințe nu sunt cu mult mai prejoase unei ședințe în regim de contact. În unele cazuri grave ședințele pot avea loc de două ori, chiar de trei ori pe zi (ședințe scurte a câte 15 minute). Zilnic se lucrează numai cu pacienții bolnavi de alcoolism, narcomanie, grav bolnavii. În cazul unei maladii grave, durata ședinței se corectează în dependență de circumstanțe, de la 20 până la 60 de minute. Nu se recomandă de lucrat cu pacienți cu tumori cerebrale, persoanele care suferă de boli psihice și alienații mentali.

În timpul şedinţei şi după, unii pacienți pot avea următoarele stări: amețeli, slăbiciune, transpirații reci, febră, greață, vărsături, dereglarea scaunului, leșin, slăbiciune și dureri în picioare, coccis, spasme convulsive ale membrelor, somnolență, scurtarea duratei de somn, depresie uşoară, tristețe, schimbări în ciclul menstrual etc. Energia negativă poate ieşi prin toate lichidele biologice: lacrimi, salivă, transpiraţie, sânge, urină, spermă, secreţii vaginale, secreţii din urechi, nas, care pot avea o culoare neobișnuită, textură, miros (de multe ori urât mirositoare). Aceasta nu este o listă completă de posibilele senzații și shimbări după şedinţe, ele nu sunt întâmplătoare. Cât de rău nu s-ar simţi pacientul, nu există pericole pentru sănătate, și cu atât mai mult pentru viață.

Pacientul trebuie prevenit de la bun început, că sunt posibile acutizări ale bolilor sau recidive. Aşa decurge vindecarea. Astfel pacientul se simte mai încrezător și este gata de acutizare. Acutizările se produc doar la unele persoane (îndeosebi în cazul bolilor cronice sau bolilor netratate până la capăt) și este un indiciu foarte bun, arătând că procesul de vindecare s-a declanșat. Peste câteva ședințe sinusoida acutizării va scădea, vor dispărea durerile, stările neplăcute și dinamica pozitivă a însănătoșirii va începe să crească.

În timpul ședinței pacientul trebuie să stea în picioare, deoarece, efectul este mult mai puternic, decât ar şedea sau ar fi culcat. Excepție de la această regulă are loc atunci când pacientul este obosit, slăbit, îl dor picioarele, îi amețește capul, este în vârstă înaintată etc.
Este inadmisibil ca pacientul în timpul şedinţei să încrucişeze picioarele, să îndoaie genunchii, să stea pe un picior, sau încovoiat, să comenteze, să pună întrebări. Atât pentru terapeut cât şi pentru pacient este interzis consumul de băuturi alcoolice sau alte substanţe care schimbă starea de conștiență în ziua desfăşurării şedinţei.

Pacientul stă cu ochii închiși pe parcursul întregii şedinţe. Pentru pacient se recomandă o relaxare totală, atât fizică, cât și psihologică. Este necesar, de a explica pacientului, cum să se comporte în timpul şedinţei. Să stea liber, mâinile relaxate, picioarele depărtate la poziția umerilor, să nu se gândească la nimic, să lase corpul să se mişte, dacă-l dirijează frecvenţele, să se clatine, poate să se aplece sau să ridice mâinile în sus, să râdă, să plângă, să caște etc. Unii pacienți (dacă sunt bine relaxați, calmați și nu deschid ochii) văd diverse imagini, culori, călătoresc, eventual chiar și în viețile trecute. Este important de știut: accidental nu se întâmplă nimic la ședință și nu apar viziuni „aleatorii”. Dacă pacientul „nimerește” în copilărie, înseamnă că în acea perioadă s-a produs un eveniment traumatic (fiziologic sau emoțional) și pentru că nu a învățat lecții în acel moment, fie există o urmă profundă (traumă mentală), care îl împiedică să trăiască, deși este posibil să nu-și amintească acest lucru. Dacă nu puteți înțelege de ce vi se arată, de exemplu, un ochi, o mână sau o pasăre, atunci întrebați-vă mental viziunile despre care vor să vă spună și primiți imediat un răspuns sub forma propriilor gânduri, sau imaginile următoare le vor explica pe cele anterioare. Nu mai puțin importante și informative sunt visele avute în perioada cursului terapeutic.

Apoi se porneşte muzica (la dorinţă). Condițiile ideale pentru desfăşurarea şedinţelor terapeutice, sunt semiîntunericul și liniştea absolută. Dacă nu este linişte, e de dorit să se pună o muzică plăcută, calmă şi monotonă, fără cuvinte, fără mantre şi elemente religioase. Din observările mele pacienților le plac mai mult ședințele cu muzică.

La ședință se mai recomandă de utilizat mijloace de aromaterapie (bețișoare fumigene, dispozitive speciale de aromatizare) pentru crearea unui fond aromatizant, deoarece fiecare om emană mirosul său specific, îndeosebi sub acțiunea frecvențelor cosmoenergetice.

Ședințele se desfășoară individual, cu un singur pacient, sau în grup, cu mai mulți pacienți (depinde de capacitățile și experiența cosmoenergetului terapeut). S-au desfășurat ședințe terapeutice în săli mari, în care încăpeau 150 de persoane. Dar în acest caz terapeutul nu reușește să lucreze în contact, lucrul decurge preponderant în regim non-contact. Când sunt mulți pacienți se cere participarea mai multor terapeuți.

În cosmoenergetică, la ședințele terapeutice, pacientul, în dependență de problemele sale, trece prin mai multe proceduri și etape, și anume:

- curățarea aurei de programe negative (interne și externe sau artificiale), conexiuni necrotice, blocaje, energii distructive;
- reintegrarea aurei;
- ”Transcrierea” problemelor pacientului;
- acordarea și normalizarea chakrelor;
- curăţarea energetică a coloanei vertebrale şi meridianului central;
- curățarea și deblocarea meridianelor energetice;
- normalizarea tensiunii arteriale (după caz);
- eliminarea durerii (după caz);
- refacerea lotusului (după caz);
- restabilirea vectorului corect de rotire a chakrelor (după caz);
- schimbarea polului aurei răsturnate (după caz);
- lucrul cu problemele concrete ale pacientului, lucrul cu organele (se efectuează de regulă în contact). Cauzele îmbolnăvirii organelor sunt: impurificarea, slăbirea, hiperfuncţia, distorsionarea spectrului energetic al organului sau întroducerea în matricea energetică a organului a unui program energetic distructiv. Care nu ar fi cauza afecţiunii la nivelul fizic al corpului, manifestările energetice ale bolii sunt anume acestea. Lucrând cu organele, afecţiunile sau factorii patogeni (infecţii şi microorganisme) cu ajutorul metodelor cosmoenergetice, terapeutul recuperează din punct de vedere energetic organismul la starea lui normală, creează condiţii de vindecare prin generarea asupra organului a vibraţiilor energetice sănătoase. De regulă, starea bolnavă a organului este legată cu problemele ale întregului sistem (sau sisteme!) de organe. În procesul şedinţei se folosesc un rând de tehnici terapeutice în comun cu frecvenţele cosmoenergetice. Tehnicile terapeutice – reprezintă un complex de operaţiuni, care sunt aplicate asupra organelor la nivel energetic, iar frecvenţele sunt instrumente cu ajutorul cărora se operează şi se restabileşte câmpul energetic al organului;
- întinerirea organismului, dezvoltarea capacităților intelectuale, normalizarea greutății, întărirea imunității, calmarea și armonizarea sistemului nervos, lucrul cu dependențele (fumatul, alcoolismul, narcomania, jocurile de noroc), lucrul cu alergiile, disfuncțiile hormonale, normalizarea vederii (metoda ”ochi în ochi”), armonizarea și energizarea pacientului, mărirea și ridicarea sânilor, lucrul cu pacienții imobilizați;
- ”Garoul energetic”. Se utilizează pentru fixarea şi ridicarea organelor lăsate sau coborâte (de ex. herniile) de o structură statică a organismului;
- armonizarea energiei feminine și masculine;
- masajul energetic;
- curăţarea energetică a capului (se recomandă în majoritatea cazurilor). Sarcina curăţirii câmpului energetic al capului, constă în eliminarea „depunerilor” energetice dense de ordin mental şi programelor energetice negative;
- armonizarea şi energizarea aurei pacientului. Sensul saturării şi armonizării aurei, constă în sporirea capacităţii de a transla mai multă energie, pacientul obţine abilitatea de a primi şi de a elimina din aură un volum mai mare de energie, se intensifică metabolismul energetic.

Structurarea (încărcarea) apei, produselor alimentare și cosmetice și altor obiecte după ședința terapeutică

Generând o anumită frecvență, cosmoenergetul poate structura apa, adică să o încarce cu o anumită informație. Sarcina cosmoenergetului este de a "înregistra" pe apă informația frecvenței necesare pentru tratarea afecţiunii pacientului. Înregistrarea are loc prin structurarea clusterelor de apă cu frecvența dorită. De obicei pentru structurare este folosită apa potabilă. Deoarece apa în cantităţi mici – este un purtător instabil de informație, este necesar ca ea să se utilizeze (consume) în termen de 3-7 zile, și să fie păstrată în vase de sticlă. Cu această apă foarte bine se tratează o serie de boli ale organelor interne - în special tractul gastrointestinal și sângele. Apa încărcată ajută la recuperarea puterilor, diminuarea oboselii, ridicarea tonusului. Picăturile pentru ochi (sau ser fiziologic) conţin proprietăți puternice de vindecare pentru ochi. În loc de picături farmacologice poate fi folosită apa distilată structurată. Se utilizează frecvențele Suri-Sanlay sau Ranul. În practică, există multe cazuri de îmbunătăţire a vederii cu ajutorul apei structurate.

Parfumul încărcat cu Sinrah sau Sinlah folosit de femeie sau bărbat va spori atractivitatea persoanei.

Apa (crema) încărcată cu Sinrah sau Sinlah reduce ridurile și întinerește pielea (aplicație externă). Același lucru se petrece dacă apa din cadă este încărcată într-un mod similar.
Unguentul (sau crema pentru copii), încărcate cu Suri-Sanlay, Firast sau Farun-Buddha (în dependenţă de situație) ajută la tratarea bolilor de piele (aplicație externă).

Se mai pot structura și alte obiecte și alimente (pastă de dinți, loțiuni, sare, zahăr, fructe, legume etc.).

Terapeutul-cosmoenerget lucrează nu doar cu problemele energetice dar vindecă și sufletul pacientului

Majoritatea bolilor apar din cauza gândurilor, emoțiilor și faptelor greșite. Înainte sau după ședință, cosmoenergetul-terapeut efectuează o psiho-analiză (o discuție ”sufletească”) cu pacientul, deoarece ultimul, pe lângă ședințe, trebuie să lucreze independent, pentru a realiza care au fost cauzele problemelor sale pentru ași corecta ulterior gândurile distructive, obiceiurile proaste și deficiențele sale de comportament. Nu este un lucru ușor dar este necesar, deoarece terapia nu se limitează doar la corectarea problemelor de ordin energetic, dar și de ordin sufletesc, adică se face ordine și în sferele mentale, emoționale și cauzale ale pacientului. Altminteri, dacă pacientul nu lucrează individual asupra problemelor sale psiho-emoționale, efectul ședințelor terapeutice va fi temporar și problemele iarăși vor reapărea în viața persoanei.

Sunt adesea întrebat - sunt pentru vindecare sau contra? Întrucât există o părere că, dacă o persoană a săvârșit o faptă urâtă în viață ea trebuie să-și recupereze păcatele independent, trecând în viață prin situații similare, fără ajutor din exterior. În această ordine de idei se crede, că dacă o persoană merită o boală - lasă-o să scape de ea personal, sau dacă cineva s-a pomenit în sărăcie - lasă-l să iasă singur din situația creată. Dar atunci ar fi necesar să se desființeze toate instituțiile medicale (s-a îmbolnăvit – plătește pentru acțiunile greșite și nedemne cu durere, sau dacă te adresezi la policlinică sau la farmacie cu o problemă, conform logicii sus-menționate, medicul sau farmacistul ar trebui să-ți spună că nu are dreptul să te ajute, că săvârșește un păcat, se implică în procesele tale karmice). Sunt parțial de acord cu această normă a vieții, dar dacă Dumnezeu ți-a acordat șansa de a beneficia de serviciile unui medic sau vindecător înseamnă că ai meritat acest lucru. Regula de aur este că:

AJUTÂNDU-I PE ALȚII, NOI NE AJUTĂM PE NOI ÎNȘINE!

Persoanele care doresc să afle mai multe cunoștințe din domeniul cosmoenergeticii și să le utilizeze cu succes în viață, sunt invitate la cursul de cosmoenergetică, inclusiv în București și Brașov. 

Conducătorul Școlii de cosmoenergetică ”Vladimir Petrov”,
Veaceslav Gurschi 


Adresa

Republica Moldova
mun. Chișinău

Contact

veaceslav.gurschi@gmail.com
Tel: +373 690 54 797      
Skype: vyacheslav.gurski          

Links

https://www.facebook.com/
vyacheslav.gurski
http://cosmold.ucoz.ru

Landing Page Creator